LSV: Gradonačelnik Zrenjanina dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani zatražila je od svih nadležnih državnih organa da učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong.
Posle priče o robovskom položaju vijetnamskih radnika, sada je aktuelan tretman radnika iz Indije koji rade i žive u krajnje nehumanim uslovima, a bili su i meta napada kineskih investitora, navode u LSV.
 
"Nebriga vlasti će ovu fabriku načiniti nečim što podseća na radni logor. To je duboko protivno odredbama ustava i zakona ove zemlje. Tragično je da se prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura ne oglašava po ovom pitanju. Dok se radnici bore za svoja prava, umesto da ih zaštiti, on gasi Srednju hemijsku školu u gradu", navode u ovoj stranci.
Kako kažu, zadatak gradonačelnika je da Zrenjanin predstavlja u pozitivnom svetlu, ali njegovo ćutanje samo doprinosi dodatnom unižavanju ugleda naše sredine.
 
"Pre sedam meseci je Salapura javno hvalio kineske investititore i, čak, i naglasio da će učiniti sve da se poštuju zakoni i ekološki standardi. Očito je Salapura zaboravio na svoje reči. Linglong i priča oko ove kineske fabrike je slika i prilika zrenjaninske vlasti. Bahato, nestručno i ponizno. Sve ukupno, ponižavajuće za Zrenjanin", dodaje se u saopštenju.
LSV-Vojvođani smatraju da "Salapura i njegovi saradnici nemaju nameru da se mešaju u svoj posao i zato moraju otići sa vlasti na predstojećim izborima".
 
"Samo to može biti garancija za Zrenjanin u kom se poštuju zakoni, ekološki standardi i prava radnika", zaključuje se u saopštenju.
  • B

    03.02.2024 16:56
    pitanje
    Da li su svi clanovi na slici?
    Mislio sam da ih ima petoro...
  • Država

    03.02.2024 10:21
    propala
    Vlasti u Zrenjaninu ništa ne rade, i ništa ih ne zanima!!!
  • Name

    02.02.2024 13:59
    @čača
    U tome je i problem. Nema Čanka - nema Lige. Kostreš nije Liga i nikad neće biti! Malo ko je u LSV ušao i uz nju stao (ili za nju glasao) zbog ne znam ni ja kakve ideologije. Ušli su zbog Nenada i njegove energije i poleta i snage da povede u bolje! Lepa je bila ta priča o autonomiji i to je svakako san svakog osvešćenog Vojvođanina/Vojvođanke, "republika" nikad nije bila (realna) opcija, niti ju je neko stvarno hteo. Problem je sto Liga bez Čanka nije Liga. To se nije smelo dopustiti da Kostreš svede LSV na Zrenjaninski pašaluk, a upravo to se desilo. I to je vrlo jasan i direktan put za gašenje iste.
    Zapravo, ja uopšte više ni ne vidim nikakav razlog da se stoji uz političku opciju koja je samu sebe obesmislila. Veoma mi je žao zbog toga.
    Bilo je stvarno super biti novosadski autonomaš/ligaš. Sad.... To ne postoji više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina