Vojvođanski poljoprivrednici utvrdili tri najvažnija pitanja: Traže novi sastanak sa ministarstvom

Sastanak sedam poljoprivrednih udruženja održan je sinoć u Subotici, a na njemu su precizirani zajednički zahtevi i dogovoreno da se zatraži novi sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede.
Vojvođanski poljoprivrednici utvrdili tri najvažnija pitanja: Traže novi sastanak sa ministarstvom
Foto: FoNet (Peđa Vučković)
Ovih sedam udruženja ostale su pozvali sa ciljem da se popravi stanje u poljoprivredi i da se rešavaju problemi kojih je, kako kažu, mnogo, prenosi Danas.
 
Međutim, oni su izdvojili tri trenutno najvažnija problema.
Oni traže pojašnjenje postupanja Ministarstva poljoprivrede u vezi sa neslaganjima koja će određene poljoprivrednike dovesti u pasivni status. Kako navode, pasivni status znači da će to poljoprivredno gazdinstvo biti totalno blokirano u svakom smislu. Takođe, oni zahtevaju upozorenje pisanim putem, pre ubacivanja gazdinstva u pasivan status, sa rokom od 30 dana za ispravku nepravilosti.
Kao drugu stvar poljoprivrednici zahtevaju rešavanje problematike PIO dužnika.
 
I kao treću stvar - da se da odgovor dokle se stiglo sa realizacijom dogovorenih kredita sa jedan odsto kamate i kolika je količina novca izdvojena.
 
Udruženja koja su prisustvovala sastanku su: Inijacijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, udruženje "Naše mleko", udruženje Aradac, Brestavački ratari, Udruženje "Stig" iz Požarevca, Udruženje za spas i opstanak stočara Zapadne Srbije, Složni Pidikanci, Savez Banata, Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, Novoseljanski paori, Dolovčaki ratari, Udruženje poljoprivrednika Senta, Udruženje odgajivača goveda rase Limuzin Srbije, Klub proizvođača Mali Iđoš, kao i Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina