Završena izgradnja puta od Stapara do Sivca

Završena je izgradnja lokalnog puta od Stapara do Sivca dužine gotovo 16 kilometara, koji spaja Sombor i Kulu.
Završena izgradnja puta od Stapara do Sivca
Foto: 021.rs
U okviru njega se nalazi i novoizgrađeni most koji tu deonicu spaja sa putem Kula - Vrbas, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za realizaciju ovog projekta izdvojila milijardu i 377 miliona dinara.
"Izgradnja ove deonice od velikog je značaja kako za somborsku i kulsku opštinu, tako i za Apatin, koji će dobiti direktan, kraći izlaz na buduću brzu saobraćajnicu 'Osmeh Vojvodine' od Sombora do Kikinde, čija je izgradnja u toku", istakao je Mirović.
Prema Mirovićevim rečima, to je značajno i za poljoprivrednike, kojima će biti olakšan pristup parcelama.
 
"Ovo je važna vest za sve građane Stapara, Sivca i drugih naselja jer će znatno skratiti putovanja i uz to će doprineti boljoj povezanosti naseljenih mesta u Zapadnobačkom okrugu", rekao je Mirović.
  • Kuljanin

    07.02.2024 12:27
    Fakti
    Ovaj put spaja upravo ova dva naselja, i to je to. Sombor i Kula su već bili spojeni putem pre izgradnje ove deonice Stapar-Kula, i to još od 19. veka. Ova deonica spaja Stapar ne sa deonicom Kula-Vrbas, već sa deonicom Kula-Sombor.
  • Gradski lik

    07.02.2024 11:19
    čitavih 16 km, bez mosta...
    ...su puteva izgradili (a koliko su se samo ugradili) ovi što su bili na vlasti u APV od 2001 do 2016

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina