Savet za obrazovanje u Zrenjaninu podržao gašenje škole "Uroš Predić"

Savet za obrazovanje grada Zrenjanina saopštio je da daje punu podršku Gradskoj upravi i gradonačelniku koji je predložio da se obrazovni profili srednje škole "Uroš Predić" rasporede u druge škole.
Savet za obrazovanje u Zrenjaninu podržao gašenje škole "Uroš Predić"
Foto: Pixabay
Članovi Saveta, kako su naveli, oglasili su se saopštenjem u cilju podrške gradonačelniku za podneti predlog za izmenu Pokrajinske odluke o broju i prostornom rasporedu srednjih škola na teritoriji Vojvodine.
 
Naveli su da se, "analizirajući podatke o broju učenika koji na teritoriji Srednjobanatskog okruga završavaju osnovnu školu i koji gravitiraju ka srednjim školama u Zrenjaninu, uviđa kontinuiran pad broja učenika stasalih za upis u srednje škole, te da taj negativni trend pogađa stručne škole u kojima se moraju obezbediti uslovi za školovanje učenika na obrazovnim profilima koji su konkurentni na tržištu rada i potrebni privredi".
 
Izrazili su očekivanje da, ukoliko bude usvojena inicijativa za izmenu odluke o mreži škola upućena Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, rukovodstva škola, u koje se postojeći obrazovni profili izmeste, učine sve da se isti smerovi popularišu, predstave budućim učenicima kao prilika za perspektivno zapošljavanje, a da za zaposlene koje preuzmu iz HPTŠ "Uroš Predić" stvore podsticajne uslove za dalje usavršavanje i neometan rad.
"Članovi Saveta će zajedno sa odgovornim licima Grada u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da proces transformacije za učenike i zaposlene bude kvalitetan, sveobuhvatan, neometan i bez prekida kontinuiteta u nastavku obrazovanja i rada“, poručili su.
 
Zbog najave gašenja škole, Sindikat zaposlenih u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi "Uroš Predić" najavio je štrajk upozorenja za utorak, 13. februar, kada neće održati prvi čas u obe smene.
 
Oni traže da gradonačelnik opozove inicijativu upućenu Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje.
  • Borče

    12.02.2024 12:30
    Prodaja
    Obližnjeg vojnog stadiona i škole Vasa Jankov se nepominje! Verovatno se neko od SNS lopova dobro ugradio! Puuuu lokalni kokošari
  • Toma

    11.02.2024 23:28
    Direktor"Uroša" protiv SNSa.... bio je nesuradljivost, čitaj, nije hteo da vrši pritisak na zaposlene da ih vodaju po mitinzima.
  • Veljaš

    11.02.2024 17:49
    Osveta đaka ponavljača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina