Somborac koji je pretio supruzi, pa pucao na Žandarmeriju do daljeg ostaje u pritvoru

Šezdesettrogodišnjem P. V. iz Sombora, koji je nakon porodičnog nasilja iz vatrenog oružja pucao na pripadnike Žandarmerije, rešenjem Višeg suda u Somboru produžen je pritvor do 4. aprila.
Somborac koji je pretio supruzi, pa pucao na Žandarmeriju do daljeg ostaje u pritvoru
Foto: 021.rs
On se tereti za pokušaj teškog ubistva, nasilje u porodici i nelegalno oružje.
 
Kako piše Dnevnik, njemu je pritvor produžen zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela, odnosno dovršiti pokušano krivično delo, imajući u vidu upornost i odlučnost u radnjama.
Osim toga, pritvor mu je produžen i zbog sumnje da je izvršio pokušaj teškog ubistva, za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, odnosno najmanje 10 ili doživotni zatvor, a uz krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno oružje, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.
 
Takođe, pritvor je produžen i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
P. V. je u porodičnoj kući 7. juna prošle godine oko 16.10 časova prvo pretio supruzi da će je ubiti i potom ispalio jedan hitac iz pištolja marke bereta u zid njihove kuće, zbog čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju. Nakon što su policijski službenici izašli na teren, osumnjičeni je ispalio vatru i na njih.
 
On je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je dvojici pripadnika Žandarmerije naneo povrede u predelu ruku. Nakon toga su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama ruku.
 
P. V. je pucao u policijske službenike sa udaljenosti od oko dva metra, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio laku telesnu povredu, a drugi tešku.
  • Sale

    27.03.2024 19:27
    Postovanje svima, Petar koji je pucao na policiju, je jako dobar čovek koji je ceo život svima pomagao ni mrava ne bi zgazio, žalosno je to što se desilo i što ga je nateralo na to, nema potrebe da sudite tu pogotovo vi koji ne znate o čemu se radi!!!! PA SAMO SAMO NAPAMET PRIČATE GLUPSTI
  • Ccccc

    18.02.2024 10:42
    U Americi, više ne bi video ni sunca ni meseca. Prvo, ne bi ni došao na dva metra od policije sa oružjem u rukama a drugo i pre toga bio bi likvidiran.
  • SUMP

    18.02.2024 09:23
    Mesto mu je svakako u zatvoru.
    Nije jasno kako je došlo do toga da sa vatrenim oružjem u ruci dođe na samo 2 metra od žandarma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina