FOTO: Na Batrovcima i Horgošu zaplenjena odeća vredna oko milion i po dinara

Carinici su 16. februara na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja garderobe, ukupne vrednosti više od milion i po dinara.
Prvi slučaj je otkriven na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio plastične palete.
 
Mada je vozač tvrdio da sem robe koju prevozi nema ništa drugo da prijavi, carinici su u tovarnom delu, među plastičnim paletama, pronašli više vakuum kesa punih različite garderobe. 
Utvrđeno je da se radi o 113 muških i dečjih jakni, prsluka i dukserica, čija je vrednost procenjena na iznos od preko 1.200.000 dinara. 
 
U drugom slučaju, zabeleženom istog dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenjena je firmirana odeća i obuća, otkrivena prilikom detaljne kontrole autobusa koji je prevozio putnike iz Nemačke ka Albaniji.
Kese sa muškim jaknama, džemperima i patikama, sa obeležjima robnih marki "boss", "hermes" i "Karl Lagerfeld", bile su sakrivene ispod zadnjeg reda sedišta u autobusu.
 
 
Cene na etiketama svakog pojedinačnog artikla, ukazuju na autentičnost pomenutih robnih marki, pa je na osnovu njih vrednost robe procenjena na oko 350.000 dinara.  
  • NN

    22.02.2024 09:12
    Radujko
    prvo da probere ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina