Više zaposlenih u Domu zdravlja u Inđiji uhapšeno zbog izdavanja lažnih potvrda o kovid vakcinaciji

M. H. (22), zaposlen u Domu zdravlja u Inđiji, uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja.
Više zaposlenih u Domu zdravlja u Inđiji uhapšeno zbog izdavanja lažnih potvrda o kovid vakcinaciji
Foto: 021.rs
Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju uhapšeni su N. H. (47), G. R. (56) i zaposleni u Domu zdravlja u Inđiji D. M. (47) i J. G (53), dok će protiv jedne dvadesetpetogodišnje devojke biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.
Kako se sumnja, M. H. je od avgusta 2021. do polovine aprila 2022. godine, iskorišćavanjem ovlašćenja za rad, a na podstrekavanje ostalih osumnjičenih, unosio neistinite podatke za više lica u centralizovanu elektronsku bazu podataka, u kojima je evidentirao da je više osoba primilo vakcine, iako je utvrđeno da ne poseduju dokaz o vakcinaciji.
Na taj način, on im je omogućio izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid19 i preuzmanje digitalnog zelenog sertifikata bez prethodne vakcinacije.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Vini Pu

    27.02.2024 21:59
    Bravo
    Samo kad su ovi "teški" kriminalci uhvaćeni...
  • 500€

    27.02.2024 20:37
    Nije to nista …
    Rambo sa Klise ne primio 25 vakcina
    sa tudjim licnim kartama
    Organizovao ga Nole iz FK Proleter
  • Paja

    27.02.2024 20:25
    Njima treba dati medalje za covecnost.Ovi sto su platili a nisu primili vakcinu su jako srecni.Sad se ispostavilo da su je mnogi primili uzalud a mnogi su se predstavili zbog nje Bogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina