Rafinerija u Pančevu prestaje sa radom do sredine aprila: Počinje planski remont

Rafinerija nafte u Pančevu obustaviće rad od danas, 29. februara do 17. aprila zbog planskog remonta, a u tom periodu obezbeđene su dovoljne količine zaliha svih naftnih derivata.
Rafinerija u Pančevu prestaje sa radom do sredine aprila: Počinje planski remont
Foto: 021.rs
"Tokom obustave rada postrojenja, tržište će biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata, zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u prethodnim mesecima, a obezbebezbeđene su dovoljne količine zaliha za vreme trajanja remonta", rekli su za portal Energiju Balkaana u Naftnoj industriji Srbije (NIS).
Do 17. aprila biće izvedeni planski remontni i investicioni radovi na većini procesnih postrojenja, koji će omogućiti unapređenje proizvodnih procesa, kao i povećanje pouzdanosti rada postrojenja u prerađivačkom kompleksu te kompanije.
Reč je o najvećem po obimu i kompleksnosti kapitalnom remontu u istoriji pančevačke rafinerije, a vrednost radova i investicija u razvoj procenjuje se na 95 miliona evra, navodi NIS.
 
Na radovima će, uz zaposlene u Rafineriji, biti angažovano više od 2.000 zaposlenih u firmama, eksternim izvođačima, a u NIS naglašavaju da će "sve aktivnosti biti izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti i zdravlja na radu", piše portal. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina