Pokrajinska vlada finansira 24 zajednička naučnoistraživačka projekta Vojvodine i Republike Srpske

Pokrajinska vlada će ove godine finansirati 24 zajednička projekta naučnoistraživačkih organizacija iz Vojvodine i Republike Srpske sa ukupno 24 miliona dinara.
Pokrajinska vlada finansira 24 zajednička naučnoistraživačka projekta Vojvodine i Republike Srpske
Foto: 021.rs
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević rekao je da "zajednički projekti nisu samo političko pitanje, već i važno pitanje povezivanja naučnih zajednica, kao i Univerziteta u Novom Sadu, Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu".
"Ova 24 projekta su najbolji pokazatelj da smo jedinstveni upravo u nauci, kulturi i obrazovanju, a to je stoga što imamo zajedničke ciljeve", kazao je Milošević.
Prema njegovim rečima, "da bi naša naučna produkcija bila prepoznata i prihvaćena na širem prostoru, važno je da u zajedničkom regionu, unutar našeg nacionalnog korpusa, budemo po tom pitanju odgovorni i pokažemo kako vidimo budućnost visokog obrazovanja".
 
Projekti koji su ove godine podržani podeljeni su u nekoliko naučnih oblasti, među kojima dominira medicina. 
 
"Tu su i uvek aktuelna istraživanja iz tehničkih nauka, a posebno me raduje što je ove godine akcenat i na društevnim naukama, gde se, u okviru projekata, između ostalog, bavimo istorijom, našim nacionalnim identitetom, srpskim jezikom, ljudskim pravima", naveo je Milošević.
  • Nemanja

    12.03.2024 11:25
    A šumska puca od "nauke", "kulture" i "obrazovanja".
  • Zemlja čudesa

    12.03.2024 08:20
    Neosporni rezultat
    Jedini naučni uspeh APV je postupak kojim svaki novac čim se pojavi ispari u molekulima bez traga.
  • Sremčina

    11.03.2024 22:17
    Naučnoistraživačka muljevina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina