Subotica: U planu izgradnja novog zatvora površine 23.500 kvadratnih metara

Na području nekadašnje ciglane u Subotici planirana je izgradnja novog zatvora koji će se prostirati na više od 23.500 kvadratnih metara.
Subotica: U planu izgradnja novog zatvora površine 23.500 kvadratnih metara
Foto: 021.rs
Projekat, koji je bio na javnom uvidu, izradilo je beogradsko preduzeće "Energoprojekt" i predviđa da ćelije većinom budu dvokrevetne.
"Namera je da se izgrade obezbeđeni objekti u koje se na bezbedan način mogu smestiti osuđenici u skladu sa standardima jednakim onim u evropskoj zatvorskoj praksi, a koji će istovremeno pružiti odgovarajuću sredinu za pozitivan, aktivan i svrsishodan režim za lica lišena slobode", navedeno je u dokumentu projekta.
Projektom je predviđeno da glavni smeštajni objekat imati oko 5.500 kvadrata i da bude opremljen kuhinjom, sportskom salom, pekarom i perionicom.
 
Prema Zakonu o budžetu, ukupna vrednost ovog projekta iznosi 25 miliona evra, od čega je za ovu godinu predviđeno 58 miliona dinara.
  • opa

    15.03.2024 14:08
    bato
    pravite za vase da imaju lep smestaj.... al narod vas je toliko prokunuo da vam nema pomoci ni na onom svetu... pogotovo ljudi koji leze zbog marihuane svuda po zatvorima i drugi koji ih vole... pamtimo i necemo zaboraviti saucesnistvo policije, sudstva i tuzilastva.
  • NS

    15.03.2024 13:49
    Gradjanin
    Hoce li svi svi pokvareni politicari, popovi lekari?
    Hoce li uslovi biti gori(ako je moguce) ili bolji od uslova u bolnicama?
  • Nik

    15.03.2024 11:12
    Ah, spremaju svoju buducnost. Dobro je misliti o buducnosti :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina