VIDEO Vijadukt u okviru brze pruge Novi Sad - Subotica: Evo dokle se stiglo sa radovima

Na novi železnički vijadukt u Vrbasu, na trasi brze pruge Novi Sad - Subotica, postavljen je poslednji horizontalni raspon, nakon čega ovaj objekat sada predstavlja jednu građevinsku celinu.
Poslednja horizontalna ploča duga oko 50 metara predstavlja raspon između 13. i 14. stuba vijadukta i postavljena je iznad puta Vrbas - Kula.
 
Na samom vijaduktu predstoji, pored ostalog, izrada hidroizolacije, postavljanje dilatacionih sprava, kao i farbanje objekta, a svi radovi bi trebalo da budu završeni do sredine aprila. Nakon toga, kao poslednja faza radova na vijaduktu, predstoji postavljanje novih koloseka za brzinu od 200 km/sat.
Sa ciljem bezbednog funkcionisanja drumskog saobraćaja, kao i bezbednog izvođenja samih radova na vijaduktu u Vrbasu, urađena je devijacija drumske saobraćajnice udaljena oko tridesetak metara od puta koji je do sada korišćen na ovoj deonici.
 
"Železnički vijadukt u Vrbasu je građevinski najsloženiji i najveći objekat koji se gradi na trasi brze pruge Novi Sad - Subotica", kažu u Infrastrukturama železnice Srbije.
Projektom izgradnje brze pruge Novi Sad - Subotica - državna granica Kelebija za 200 km/sat, u Vrbasu je predviđena izgradnja novog vijadukta dužine oko 1.417 metara. Izgradnja vijadukta počela je 1. jula 2022. godine.
 
 
Novi vijadukt u Vrbasu biće dvokolosečan, sa razmakom koloseka od četiri i po metra. Svi stubovi vijadukta su armiranobetonski, dok se čeličnim konstrukcijama premošćava ukupno osam raspona, svaki dužine 48,7 metara.
  • Paor

    20.03.2024 06:06
    A niko da spomene nadvožnjak u Zmajevu i Stepanovićevu koliko su uski da dva kamiona se jedva mimoiđu i da postoje rupe na sred nadvožnjaka i ako ne znaš za njih otkineš Karter od automobila!!!! Katastrofa kako su napravili
  • M.P. i 12 g.

    18.03.2024 20:18
    Чему јурњаве? Где овај свет толико жури? Споро ходаш-даље стижеш и дуже живиш. При бризинама од 200 км-ра сат,шта можеш да видиш и запазиш гледајући кроз прозор брзог воза? Где је ту уживање приликом путовања? Живот треба живети ништа не препустити !
    П.С.- Данас:Седнеш у добри, стари воз,...гледаш природу... и људе како живе,...како се сеје пшеница,...како она полако расте,...припреме за жетву... ...жетву,...рисаре и комбајне како вредно раде,...како се силоси почињу пунити са пшеницом,...Дивота !
  • knez

    18.03.2024 10:52
    2 x ništa
    Sve je to lepo, ali nit je pruga naša, niti su naše firme izvođači radova, niti naši radnici rade, niti ćemo mi koristiti prugu. Kako je onda pruga naša? Možda dobijemo nekog "sokola" da se vozimo skupo do EU i to je to, drugih koristi od pruge nemamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina