Saobraćaj u Subotici: Ove godine poginule četiri osobe, 44 povređene - uglavnom zbog brze vožnje

Od početka godine na putevima grada Subotice u saobraćajnim nezgodama poginule su četiri osobe, a 44 su povređene. Reč je uglavnom o građanima Subotice, saopštila je policijska uprava u tom gradu.
Saobraćaj u Subotici: Ove godine poginule četiri osobe, 44 povređene - uglavnom zbog brze vožnje
Foto: Pixabay
"U više od polovine nezgoda sa stradalima razlog je bila neprilagođena brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu", navodi se u apelu policije.
Takođe, dodaje se, propisno vezan sigurnosni pojas i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za dve trećine smanjuje opasnost od stradanja.
"Vežite pojas, bezbedno prevozite našu decu, sigurnost je na prvom mestu", poručuju u policiji i napominju da je pažnja na putu ključ bezbednosti.
 
Mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju sa bezbednosti na ekran.
 
"Ostavite telefon dok ste u saobraćaju, uzmite vašu bezbednost u vaše ruke", piše u apelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina