Građanski preokret organizovao akciju "Putem zrenjaninskih vodnih apsurda"

Građanski preokret organizovao je uličnu manifestaciju "Putem zrenjaninskih vodnih apsurda“ kako bi ukazali da je u Zrenjaninu voda za piće iz gradskog vodovoda zabranjena za upotrebu već 20 godina.
Građanski preokret organizovao akciju "Putem zrenjaninskih vodnih apsurda"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Predsednica Građanskog preokreta Dragana Popović  je kazala da se simbolično prolazi putem "zrenjaninskih vodnih apsurda" - vodotornja u centru grada, koji nikada nije bio u funkciji, "Mosta na suvom", do Eko česme u naselju Bagljaš.
 
Kako je kazala, Zrenjaninci žive i u raznim drugim apsurdima, poput ukidanja prehrambene škole u srcu žitnice Banata i poklanjanja prvoklasne zemlje fabrici automobilskih guma.
Podsetila je na okupljanje održano pre deset godina, na istom mestu, i na istu temu pijaće vode.
 
Dodala je da se pod uticajem "sve jače kontrole medija i sve veće političke represije" poslednjih godina oseća pad građanskog entuzijazma i broja ljudi spremnih da se aktivno bore.
"Zato smo se ponovo okupili da se vidi da nas još uvek ima i da se nismo pomirili sa sudbinom umirućeg grada, te da nećemo odustati od borbe za normalan život", rekla je ona.
 
Željan Popov iz organizacije biciklista - Kritiča masa iz Zrenjanina kaže da se građani jako boje da se to može nastaviti u nedogled
  • Lala

    24.03.2024 18:11
    Zrenjanin je mrtav grad.Bravo za karatiste...
  • modesty

    24.03.2024 01:49
    Žedni Zrenjaninac
    Pa kad' ste mekani ko' dusa
  • Žedni Zrenjaninac

    23.03.2024 22:37
    Mrzim flaširanu vodu
    Vrdnik dobija silne pare za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će biti čistije od Zrenjaninske česmovače. Dajte jedan cevovod prema Srednjem Banatu pa da nas Bog vidi. I precednik i bivši premijerka su nam obećavali zdravu vodu, a mi navikli da nas svi lažu i uzimaju novce. I tako već decenijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina