U Staroj Pazovi "nikao" kafić u parku, građani se protive

Građani okupljeni oko udruženja "Za zdravu opštinu Stara Pazova" usprotivili su se postavljanju montažnog ugostiteljskog objekta na zelenoj površini u javnom parku u tom gradu.
U Staroj Pazovi "nikao" kafić u parku, građani se protive
Foto: 021.rs (ilustracija)

Kako piše portal Autonomija, građani tvrde da na ta toj površini nije planirana izgradnja nikakvih objekata.

Iz Odeljenja za javne prihode Opštine Stara Pazova navode da za postavljanje privremenih montažnih objekata nije potrebna dozvola, kao i da se on "ne nalazi na površini javne namene".
 
Aleksandra Patenković iz udruženja "Za zdravu opštinu Stara Pazova" kazala je za Autonomiju da objekat koji se samo tipom izrade može voditi kao montažno-demontažni to zapravo nije, zato što je prevelikog gabarita i ima betonske temelje.
"Linija koju ne možemo preći je činjenica da je ovaj objekat postavljen isključivo iz ličnog interesa", navela je ona.
 
Patenković je rekla da postoji mogućnost da se pojavljivanjem letnje bašte tog ugostiteljskog objekta u budućnosti dodatno promeni izgled javnog parka.
 
Građani su se zbog ovog problema obratili i instituciji Zaštitnika građana, a 22. marta pokrenuta je i peticija sa zahtevom za uklanjanje objekata jer, kako su kazali, Stara Pazova nema uređenih zelenih površina osim tog parka.
  • Pogodi ko je

    27.03.2024 12:43
    Problem u Novom Sadu je sto imamo parkove male povrsine tako da ne s. Oko svakog parka u Novom Sadu imate lokale i to vam ne valja? Vi niste normalni, unistite i to malo sto je ostalo. Hocete li onda biti zadovoljni?
  • pravnik

    26.03.2024 11:49
    potrebna je dozvola za sve
    Prema važećem Zakonu i planiranju i izgradnji ne postoji više kategorija montažnih objekata za koje nije potrebna dozvola, naprotiv. Treba za sve. Montažna izgradnja je samo tip izgradnje i dozvola je potrebna kao i za sve ostale tipove objekata.
  • Dusan

    25.03.2024 20:03
    Zlatibor
    I na Zlatiboru krenuli sa montaznim objektima,pa sazidali ceo grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina