FOTO: Na Horgošu zaplenjena kolekcija minerala od 63 kamena

Carinski službenici su u sredu, 27. marta na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja pošiljke pune minerala.
Slučaj je otkriven prilikom detaljne izlazne kontrole prtljaga jednog autobusa. 
Tom prilikom je u prostoru za prtljag pronađena torba za koju je vozač rekao da je reč o pošiljci, ispunjena kamenjem mineralnog sadržaja.
Reč je o 63 različita mineralna kamena, čiji će sastav i vrednost biti procenjeni tek nakon stručne ekspertize.
 
Pošiljka sa uzorcima minerala je sudskom odlukom trajno oduzeta, dok je vozač autobusa novčano kažnjen. 
 
  • Sveto

    30.03.2024 05:58
    E, svašta
    Pa minerala je u Srbiji maltene k'o i ostalog kamenja, toliko da imate po selima posute puteve od minerala. Kolekcionari su najviše deca i romantične duše koje mineralima pripisuju magična svojstva dijamanata. Ali, da ovo može da bude vest, pa to je neverovatno! Kosmos možda ima granice - ali neke pojave nemaju.
  • Nena

    29.03.2024 11:32
    Zemljini minerali
    Svakog utorka na kisocima se može kupiti časopis Zemljini minerali sa uzorkom tog minerala o kojem su u tom broju časopisa piše. Cena 799,00 dinara.
    To vam je cena minerala sa pisanom brošurom o njemu i PVC kutijicom u kojoj je smešten mineral, a uz sve to treba da zaradi prodavac u trafici, izdavač časopisa, štamparija... i koliko njih još u nizu.
    Svaka čast majstori, otkrili ste izuzetno vrednu stvar
  • Sremčina

    29.03.2024 09:18
    Ovakve zbirke minerala se mogu kupiti na internetu za manje od 100 Evra.
    Svaka čast za carinu, nit brige, nit pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina