LSV: Savez vojvođanskih Mađara u koaliciji sa Šešeljom, a on proterivao manjine

Liga socicijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani (LSV) osuđuje koaliciju Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.
LSV: Savez vojvođanskih Mađara u koaliciji sa Šešeljom, a on proterivao manjine
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju LSV, oni osuđuju "potrebu rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara da u svemu slede i podržavaju politiku Aleksandra Vučića".

"Zatvarajući oči na njegovu šovinističku prošlost i visoku poziciju koju je tokom devedestih imao u Srpskoj radikalnoj stranci",
poručuju ligaši.

"Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromaše Vojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina", ističe LSV.
 
Ligaši pitaju da li ova koalicija znači da SVM pristaje i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne pokrajine Vojvodine i da li će taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj.
"Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine", naglašava LSV.
 
LSV ocenjuje da bi ljudi u SVM morali da se prisete i sendviča koje su radikali delili Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine, da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju.
 
"Šešelj je za ratne zločine osuđen baš zbog događaja u Sremu, gde su, sem Hrvata, mnoge žrtve progona bili i Mađari. Naročito u Hrtkovcima i Nikincima. Zbog te politike progona i represija danas u Vojvodini živi samo 186.000 Mađara, a samo pre koju deceniju ih je bilo više od 415.000", piše u saopštenju ligaša.

LSV zaključuje da je ova koalicija opasna i sramotna, te da veruju da će je većina vojvođanskih Mađara osuditi. 

  • pajo patak

    09.04.2024 13:01
    izvinte što psujem:
    a da li postoji razlika između Agošton Andraša i Војислава Шешеља, Pastor Ištvana i Томислава Николића, i Balint Pastora i Александра Вучића ?
  • Lule

    09.04.2024 11:07
    Bitno da Nenad Čanak hvali Miloša Vučevića.
  • Lošmi

    09.04.2024 08:02
    Motiv
    Za bavljenjem politikom samo su tri motiva.
    1.popularnost
    2.novac
    3.moć

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina