Zrenjanin sa milion i po dinara subvencioniše nabavku bicikala

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala, kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina.
Zrenjanin sa milion i po dinara subvencioniše nabavku bicikala
Foto: 021.rs
Za to je iz gradskog budžeta izdvojen 1,5 milion dinara.
 
Pravo učešća na taj konkurs imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane pravilnikom, a rok za podnošenje prijava je 19. april.
Po završetku tog konkursa biće raspisan i konkurs za zainteresovane građane.
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da taj grad sprovodi konkurse za subvencije prilikom kupovine bicikala od 2021. godine i da je do sada na taj način subvencionisana kupovina 200 bicikala.
 
U prvoj godini subvencija je iznosila pet hiljada dinara, a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara i povećan je broj korisnika.
  • Darko

    12.04.2024 03:08
    Stvarno?
    Valjda je ostao jos neko od zaposlenih u opstini ko nije dobio bicikli u prethodna dva navrata, pa da se ne osecaju izostavljeno... Moj komsija je isao prosle godine da se prijavi, na dan objavljivanja, al' mu u prodavnici rekli da je vec sve bukirano opstinarima... Tako to ide kod nas.
  • Lala

    11.04.2024 18:43
    Bolje da subvencionišete trotinete , ondak možete da gulite te iste građane na registraciji istih
  • pogledajte se

    11.04.2024 17:18
    A vodovod nista?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina