Član izborne komisije napadnut dok je ispitivao kupovinu glasova, pa osuđen za narušavanje reda

Na dan izbora 2022, član izborne komisije u Bečeju Milan Bokun fizički je napadnut dok je proveravao dojavu o kupovini glasova i pokušavao da snimi aktiviste SNS-a koji dele poklon pakete.
Sumnja na kupovinu glasova nikada nije ispitana, ali je Bokun, koji je bio član izborne komisije iz koalicije "Moramo", osuđen za narušavanje javnog reda i mira, piše N1.
Kada se Milan Bokun tog martovskog dana 2022. uputio ka jednoj kući u Bečeju zbog dojave da se u njoj kupuju glasovi, nije ni slutio da će biti osuđen zbog toga što savesno obavlja svoj posao.
 
Član tadašnje lokalne izborne komisije počeo je da snima dešavanja ispred kuće u kojoj su delili pakete.
 
Izašle su prvo dve osobe koje su pokušavale da ga spreče u tome, a potom je stiglo i pojačanje. Bokuna su šutnuli, pa ga lažno optužili da je udario trudnu ženu. Uvrede i pretnje na tome nisu stale.
"Bolje idi kući, jer vidi, nije vredno sad jedno drugom da presečemo grkljane. Jesi čuo", čuje se na snimku kako mu muškarac preti.
 
Bokun je potom pozvao policiju koja je došla i uzela izjave. Policajci nisu proverili navode da se u kući ispred koje se desio incident dešava kupovina glasova.
 
Prekršajni sud, na zahtev onih koji su pretili Bokunu, nije uvrstio snimak kao dokaz, uz obrazloženje da nije imao pravo da ih snima.
 
Adbokat Stevan Kosanović smatra da je odluka suda bila pogrešna. 
 
"Smatram da je imao apsolutno pravo da snima, jer to pravo mu je i propisano poslovnikom Izborne komisije opštine Bečej, po kojem je izborna komisija dužna da se stara da se izbori sprovedu na zakonit način", objašnjava on.
 
Prekršajni sud u Bečeju je nakon dve godine doneo presudu u kojoj je osudio sve učesnike u incidentu za narušavanje javnog reda i mira. Sumnjom na kupovinu glasova uopšte se nije bavio.
  • Srb sudovi

    13.04.2024 19:08
    Nista ne rade samo uzimaju nerealno velike plate. Zasto su privilegovani sa min 2x vecom platom od lekara specijalista. Da da cuvaju...
  • Ime

    13.04.2024 19:01
    Naslov
    Oskarova Srbija ....
  • Ništa to

    13.04.2024 18:36
    Hajde opet da se skupimo, malo prošetamo, bacamo papiriće na sns radikale i obavezno cveće na sns policiju pre nego što, kao što se čuje na snimku - preseku grkljane i nama i našoj deci.

    Eto, to smo rešili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina