FOTO: Nakon dva dana lokalizovan požar na deponiji u Vrbasu - utvrđuje se šta je izazvalo vatru

Požar koji je u subotu ujutru izbio na Gradskoj deponiji u Vrbasu, lokalizovan je.
Požar je zahvatio 200 kvadratnih metara deponije koja se prostire na površini od 10 hektara. Vatrogasne ekipe odmah su izašle na teren i u roku od tri sata obuzdale vatru, ali iz deponije je nastavio da se vije dim. Trenutno se zatrpava zgarište, odnosno, u delu smetlišta gde je izbio požar posipa se zemlja, kažu u JKP "Komunalac".
U toku je ispitivanje uzroka nastanka vatre kako bi se utvrdilo da li je požar krenuo iz tela deponije ili je odgovoran ljudski faktor. 
U JKP "Komunalac" apeluju na građane i pravne subjekte da na Gradsku deponiju ne bacaju zapaljive hemikalije i druge opasne materijale, odnosno da u kante i kontejnere odlažu isključivo komunalni otpad kako bi se predupredili rizici od požara.
 
 
JKP "Komunalac" svakodnevno uređuje deponiju ravnanjem, popunjavanjem depresija i prevlačenjem zemljanog sloja preko zemljane tampon zone. 
  • blago njima

    19.04.2024 17:33
    U Backom Petrovcu je gorela deponija 5 dana i nikom nista, nije se moglo disati u mestu dok nije pala kisa i ugasila, niko ne gasi, nikog nije briga......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina