JKP "Komunalac" podneo krivičnu prijavu zbog podmetanja požara na deponijama u Vrbasu

JKP "Komunalac" iz Vrbasa podnelo je nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog sumnje da su podmetnuli požar na glavnoj Gradskoj deponiji i divljoj deponiji građevinskog otpada.
"Za dva dana zabeležena su tri požara na trima deponijama u opštini Vrbas", kažu Komunalcu. 
 
Seoska mesna zajednica podneće tužbu protiv poznatih počinilaca koji su izazvali požar na deponiji u Ravnom Selu koji je brzo lokalizovan. 
"S obzirom na to da je požar krenuo sa prilaznog puta Građevinske deponije, te da je nemoguće da se zapali tvrd građevisnki materijal, jasno je da su nesavesni počinioci uzrokovali vatru. Takođe, nije moguće da se vatra raznese sa Gradske deponije na Građevinsku deponiju, jer su prilično udaljene jedna od druge, dele ih voda, šuma i oranice. Ne postoji ni mogućnost da da je  požar krenuo iz utrobe Gradske deponije, to jest da je došlo do samozapaljenja, jer vatra nije izbila u središnjem delu gde je moguće da se nakupi metan, već na obodu smetlišta", kažu u Komunalcu.
 
Policija i komunalni inspektori su na licu mesta. 
Podsetimo, vatrogasci su u subotu lokalizovali požar na Gradskoj deponiji u Vrbasu. Radnici JKP "Komunalac" razastirali su zemlju po ugroženoj površini, ali jak vetar ponovo je pokrenuo vatru, te su ekipe iznova intervenisale. U međuvremenu zabeleženi su i požari na divljoj deponiji građevinskog materijala u Vrbasu, kao i na smetlištu u Ravnom Selu. 
 
JKP "Komunalac" svakodnevno uređuje deponiju ravnanjem, popunjavanjem depresija i prevlačenjem zemljanog sloja preko zemljane tampon zone. Prethodne godine, prilikom izgradnje brze pruge u Vrbasu, velika količina zemlje koja je ostala (blizu 200 kamiona), prevezena je na Gradsku deponiju po čijoj površini je nasuta.

Teme

Vrbas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina