Narodno pozorište u Subotici konačno gotovo - ali čeka se Vučić

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je da se večeras "definitivno završava" rekonstrukcija i dogradnja zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.
Narodno pozorište u Subotici konačno gotovo - ali čeka se Vučić
Foto: 021.rs
Kako je rekao Bakić, čeka se povratak predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz SAD-a da je pozorište svečano otvori.
 
Na otvaranje zgrade pozorišta čekalo se punih 17 godina.
"Gotovo je sve. Sada sledi ishodovanje upotrebne dozvole i uskoro sledi otvaranje. Čekamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se vrati iz Amerike, jer će on biti pozvan da pozorište lično otvori, kao neko ko je najzaslužniji, jer zahvaljujući njemu je ovo uspelo da se završi", naveo je Bakić.
 
On je podsetio da je upravo predsednik Srbije projekat subotičkog Narodnog pozorišta proglasio projektom od nacionalnog značaja.
Budžetom i planom javnih nabavki je za završetak koncertne dvorane opredeljeno još 500 miliona dinara.
 
"Teško je govoriti o nekim rokovima...sledi prvo otvaranje, a zatim će ići i završetak radova na koncertnoj dvorani koji neće uopšte uticati na sam rad pozorišta jer je to posebna celina", rekao je Bakić.
 
Narodno pozorište izgrađeno je 1854. godine po projektu arhitekte Janoša Škultetija i predstavlja jedan od glavnih simbola Subotice. Zgrada je nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja.
 
Ipak, najvećim delom je srušena u leto 2007. godine, a u izvornom obliku sačuvano je njenih šest stubova.
 
Odluku o rušenju zgrade teatra donele su stranke koje su tada činile vlast u Subotici - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Demokratska stranka (DS), uprkos protivljenju stručnjaka i građana koji su tada predali i peticiju s 5.000 potpisa u nadi da će rušenje biti zaustavljeno.
  • moderator

    24.04.2024 09:57
    oa ni ti
    pa ni ostali ne smete nista bez AV....

    veliki je to problem
  • dijana

    24.04.2024 05:37
    oskar
    Zasto on?Glumci,reditelji,arhitekte neka otvore.
  • Rus

    23.04.2024 19:44
    Taman da odglumi nesto za OSKARA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina