FOTO: Preko Horgoša pokušan šverc zaštićenih vrsta zmija i kornjače

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš u subotu, 27. aprila sprečili pokušaj krijumčarenja tri jedinke zaštićenih vrsta zmija i jedne zaštićene kornjače.
Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Grčka.
 
Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su tokom kontrole ispod zadnjeg reda sedišta najpre pronašli kutiju od stiropora, sa tri platnene vreće u kojima su se nalazili reptili.
Potom je iznad sedišta, u boksu za ručni prtljag, pronađen i terarijum sa jednom živom kornjačom.  
 
Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom.
Reč je o dve jedinke zelenog aborelnog pitona Morelia virdisa, jednom primerku smaragdne aborelne boe Corallus caninus i jednom primerku ruske kornjače Testudo horsfieldii.
 
 
Krijumčarene životinje su odmah predate Graničnoj veterinarskoj inspekciji radi zbrinjavanja u Zoo vrtu Palić.
 
Jedan od vozača, koji se izjasnio da je zmije preuzeo kao pošiljku, kao i jedan od putnika koji se javio kao vlasnik kornjače, predati su u dalju nadležnost policije i tužilaštva. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina