Vojvodina finansira izgradnju vodovoda u opštini Lopare u Republici Srpskoj

Predstavnici Vlade Vojvodine uručili su danas ugovore o novčanoj pomoći u vrednosti od 50 miliona dinara namenjenoj opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj.
Ugovore su uručili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac.
 
Sofić je rekao da je za opštinu Lopare opredeljeno osam miliona dinara za izgradnju vodovoda, dok su 42 miliona dinara namenjena za izgradnju proizvodne hale u poslovnoj zoni Podgora u opštini Milići.
On je podsetio na to da je ovo druga faza pomoći Pokrajinske vlade Milićima.
 
"Naš cilj je očuvanje jedinstva srpskog naroda i pomoć Srbima iz regiona. Ugovori o novčanoj pomoći opštinama u Republici Srpskoj treba da doprinesu poboljšanju uslova života u tom kraju", naveo je Sofić.
"Finansiranje izgradnje vodovodne mreže u opštini Lopare doneće boljitak za oko 1.000 građana naselja Priboj, koji će na ovaj način rešiti problem vodosnabdevanja i dobiti vodu za piće. Pomoć Milićima za izgradnju poslovne hale u industrijskoj zoni doprineće većoj zaposlenosti, te samim tim i većem standardu stanovništva, što i jeste cilj podrške koji upućujemo našem narodu van matice", rekao je Sofić. 
 
"Pored današnje pomoći, planirali smo da u maju usmerimo finansijsku podršku za realizaciju  oko petnaest projekata u Republici Srpskoj čija ukupna vrednost iznosi 20 miliona dinara", najavio je Aleksandar Đedovac.
  • zi9

    01.05.2024 23:03
    Zanimljivo da je nedavno baš u Loparama koje su do sada bile malo beznačajno mesto, pronađeno minimum dva miliona tona litijuma (duplo više nego u Jadru u Srbiji), s tim sto u R.Srpskoj treba da kopa svajcarska firma.
    Zanimljivo je i to da Švajcarska kao neutralna zemlja sponzoriše rezoluciju o Srebrenici.
    Si Djin Ping, kineski predsednik uskoro posećuje Srbiju, a EU je Kini nedavno prigovorila prekomernu proizvodnju električnih automobila.
    Sve se ovo događa u nekih mesec dana.
  • Jovan

    01.05.2024 00:40
    Ahahah pa ovo je nadrealno. Hice li biti bunta, nemira, barikada svuda u Vojvodini gde ljudi nemaju pijacu vodu i kanalizacuju? Zamisli Vojvodjani uplacuju neke pare u budzet i ti to delis tamo nekim bosancima????
  • Stvarno

    30.04.2024 22:37
    Ne znam
    Da li ovde ucestvuje i Zabalj?
    Opstina Zabalj i samo mesto Zabalj ima zapocetu kanalizaciju pre 20 godina. Pijaca voda u mestu Zabalj je za nijansu bolja nego u Zrenjaninu. Obogacena je fekalnim vodama iz septickih jama. Osim NS, ne znam ko jos u Vojvodini ima ispravnu pijacu vodu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina