"Biram Sombor bez nasilja": Šest opozicionih partija zajedno na lokalne izbore 2. juna

Predstavnici šest opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Biram Sombor bez nasilja".
"Biram Sombor bez nasilja": Šest opozicionih partija zajedno na lokalne izbore 2. juna
Foto: 021.rs
Koaliciju čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije i Narodni pokret Srbije. 
 
Listu od 61 odbornika će uz članove navedenih stranaka činiti i predstavnici Udruženih sindikata Srbije "Sloga", Grupe građana "Šamar" i Pokreta za preokret. 
Kako je saopštila ova koalicija, nekada najlepši grad postaje palanka, mladi masovno odlaze, a nezaposlenost i siromaštvo su sve veći.
 
"Na izbore izlazimo da porazimo nesposobnu i bahatu somborsku vlast. Pozivamo sve građane Sombora i naseljenih mesta da podrže promene koje će obezbediti raskid veza politike i kriminala. Neophodno nam je odgovorno upravljanje budžetom, istinska briga o privredi i popravljanje kvaliteta života. Moramo brzo rešavati ogromne probleme i ne smemo ćutati, zato je vreme da izađemo svi na izbore", navodi su saopštenju koalicija "Biram Sombor bez nasilja".
Prikupljanje potpisa građana za podršku listi biće organizovano u prostorijama Demokratske stranke, Trg Svetog Trojstva 1, u subotu, 4. maja, od 10 do 16 časova, kao i u utorak i sredu, 7. i 8. maja u periodu od 12 do 20 časova. 
  • Falcion

    04.05.2024 23:30
    Eklatantan primer korupcije je ukidanje Urbanizma, rušenja Batinske, Vojvodjanske, ... i ne širenje gradova nego izgradnje na uštrb starog jezgra. Kako u Somboru tako je i u Novom Sadu.
  • Часлав

    04.05.2024 08:50
    Сомборска опозиција уједињена, честитам !
    То се већ десило у више градова Србије.
    Надам се да ће и у Београду. То је једини пут за победу.
  • Пут за победу

    03.05.2024 12:00
    georges.konikovic@gmail.com
    Радује ме да се опозиција у Сомбору ујединила. То је доказ њене културе, толеранције и зрелости. То је једини пут за победу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina