Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla: Izdvojeno 150 miliona

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u Vojvodini.
Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla: Izdvojeno 150 miliona
Foto: Pixabay
Za ovu svrhu je predviđeno ukupno 150 miliona dinara.
 
Konkurs je otvoren do kraja maja, a predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla junica mlečnih, kombinovanih i tovnih rasa, kao i nazimica i ovaca i koza.
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je do milion dinara pez poreza na dodatu vrednost (PDV) za nabavku kvalitetnih priplodnih grla - nazimica i nabavku kvalitetnih priplodnih grla - ovaca i koza, a do tri miliona dinara bez PDV za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda - junica.
Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku je 200.000 dinara bez PDV.
 
Kako je navedeno, cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.
 
Dodaje se da je u sektoru mleko neophodno izvršiti poboljšanje kvaliteta mleka i rasnog sastava stočnog fonda, dok je u sektoru meso neophodno poboljšanje kvaliteta mesa, rasnog sastava stočnog fonda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina