Bačka Palanka: Prosvetari za danas najavili protest i obustavu rada u znak solidarnosti sa kolegom

Izvršni odbor Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke odlučio je da svi članovi tog sindikata u školama na teritoriji Opštine Bačka Palanka danas obustave rad u znak solidarnosti sa kolegom.
Bačka Palanka: Prosvetari za danas najavili protest i obustavu rada u znak solidarnosti sa kolegom
Foto: 021.rs
Oni će to uraditi u znak solidarnosti sa kolegom Slobodanom Zorićem koji je pretučen na radnom mestu.
 
Sindikat prosvetnih radnika organizuje sutra od 13 časova, na početku Ulice kralja Petra Prvog, u blizini Tehničke škole "9. maj", protesni skup "Dokle više?", takođe kao vid solidarnosti sa Zorićem.
"Pozivamo sve kolege prosvetne radnike u našoj opštini, bez obzira da li su sindikalno organizovani ili ne, da učestvuju u obustavi rada i protesnom skupu. Takođe pozivamo i nekadašnje prosvetne radnike, roditelje naših učenika i sve građane koji žele da žive u sigurnom i bezbednom društvu, da se pridruže protestu", saopštio je Sindikat prosvetnih radnika.
Sindikat je pozvao nadležne u Ministarstvu prosvete Srbije i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, da donesu odgovarajuće zakonske i podzakonske akte, kao i da preduzmu konkretne mere koje će dovesti do toga da "prosvetni radnici budu stvarno, a ne deklarativno zaštićeni od nasilja".
 
Od policije, tužilaštva i suda Sindikat prosvetnih radnika očekuje da vinovnik napada na nastavnika Slobodana Zorića bude u najskorije vreme kažnjen u skladu sa zakonom.
  • xqt

    10.05.2024 16:25
    Izvesno
    Prosvetari kasne sa protestom, a i gradonačelnik šušnica se neće uzbuditi zbog toga.
  • Novisadka

    10.05.2024 12:14
    Da li su
    se prosvetari solidarisali sa zahtevom da se Pinku ukine nacionalna frekvencija, pa da omladina ne može da gleda nasilje na televiziji ceo dan i noć? Izašli na ulice i obustavili nastavu?
    Nisu?
    Ali očekuju veće plate i da im roditelji i deca ukazuju poštovanje, jer je njihov položaj užasan...kao i položaj lekara, sudija, paora i svih ostalih bezkičmenjaka i kukavica.
  • Milenko

    10.05.2024 09:32
    Predstava
    Dragi prosvetari, da ste svi stupili u strajk onog momenta kada je onaj vasoj koleginici, koja je onkoloski pacijent, izvukao stolicu i kada su je druga deca snimila, ne bi doslo do niza tragicnih dogadjaja. Kao sto vidite, mecka igra pred svacijim vratima, samo je pitanje dana. Da se solidarisete kako Bog zapoveda, kao i ostali, resili bi se ovoga zla u roku od mesec dana.Ukoliko vam je plan da samo danas strajkujete, i sutra zaboravite sve, ni ne pocinjite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina