Senta: Opozicija tvrdi da je dokumentavala "pripremu za masovnu kupovinu glasova"

Grupa građana Zajedno za bolju Sentu saopštila je da su njeni aktivisti i simpatizeri dokumentovali "pripreme za masovnu kupovinu glasova" u Senti.
Senta: Opozicija tvrdi da je dokumentavala "pripremu za masovnu kupovinu glasova"
Foto: 021.rs

Ova grupa građana je u dopisu upućenom medijima navela da je za lokalne izbore, ogranak Srpske napredne stranke u opštini Senta pokrenuo vlastitu kampanju, za koju se, kako navode, "može reći sve osim da je poštena".

"Aktivisti Grupe građana Zajedno za bolju Sentu svedočili su i dokumentovali fotografijom početak pripreme SNS u Senti za masovnu izbornu kupovinu glasova. Na taj način se obezbeđuju sigurni glasovi za SNS", piše u saopštenju. 

Naveli su da se aktivnost, koja spada u red protivzakonitih, odvijala tokom dana, na očigled brojnih prolaznika.
 
"Kupovina glasova, kao i prihvatanje ponuđenog novca i bilo kakvih paketa, smatra se krivičnim delom. U okviru toga, ovim se ne poboljšava životni standard građana, naprotiv ponižavaju se građani Sente. Prvo ih svojom politikom osiromaše, a onda pokušavaju paketima da ih ucenjuju. Grupa Građana 'Zajedno za bolju Sentu' osuđuje sva potencijalna krivična dela - krađu i pljačku naše budućnosti", piše u dopisu grupe građana okupljeljih na listi pod rednim brojem tri na lokalnim izborima u Senti. 
 
Predvodiće ih Žofia Sabo Dekanj, Ištvan Đeri i Dragan Jovičić.  
  • Dražo

    25.05.2024 21:34
    ovo je samo istina
    Isto we dešava i u opštini Mali Iđoš. Kupuju se glasovi za Savez Vojvođanskih Mađara po principu:" kuc, kuc, imali li koga?", pa zatim "keš u ruke" uz molbu za glas za SVM. A Srpska Napredna Stranka to radi malo simboličnije kroz neobavezne paketiće. Šta je tu sad pošteno a šta ne, procenite sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina