Bečej: Od sutra Međunarodni festival pozorišne mode

Bečej će biti domaćin Međunarodnog festivala pozorišne mode u periodu od 10 do 20. juna, a manifestacija će obuhvatati i drugi Međunarodni festival dečjeg stvaralaštva "Mi i svet oko nas".
Bečej će biti domaćin Međunarodnog festivala pozorišne mode u periodu od 10 do 20. juna, a manifestacija će obuhvatati i drugi Međunarodni festival dečjeg stvaralaštva "Mi i svet oko nas".

Festival dečjeg stvaralaštva organizovaće Asocijacija dečjih stvaralačkih udruženja "Zlatna igla" iz Rusije a uz podršku Opštine Bečej i Turističke organizacije opštine Bečej.

Festival dečjeg stvaralaštva postoji u Rusiji već 18 godina, ali je svoj međunarodni karakter poprimio prošle godine u Litvaniji. Ove godine Bečej će postati mesto na kome će deca pokazati svoje talente i kreativnost kroz bogat program. "Mi i svet oko nas" upoznaće građane Srbije sa kolekcijama odeće koju su kreirala deca.

Direktorka Turističke organizacije Bečej Gordana Džigurski objasnila je zbog čega je ovaj događaj poseban, kao i šta sve publika može očekivati.

- Dolazi nam 72 dece iz Rusije koja se bave modnim stvaralaštvom. Deo programa činiće Pozorišta mode Rusije, ima ih četrdeset i sve je organizovano pod pokrovitelјstvom Vlade Republike Rusije. Učesnici stižu 10. juna i biće tu od 20. juna, a od 10. do 14. juna Bečej će posetiti i Vjačeslav Zajcev, poznati ruski kreator koji će predstaviti svoju modnu reviju 13. juna - rekla je Džigurski.

Dani ruske mode u Bečeju podrazumevaju Međunarodni Festival dečjeg stvaralaštva "Mi i svet oko nas", modnu reviju Vjačeslava Zajceva i inkluzivni hor "Vera Ljubav Nada" dece s posebnim potrebama. Program počinje paradom dece iz Srbije i iz Rusije na ulicama Bečeja, a završava se časovima pozorišne mode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".