Subotica: Demokrate kritikuju gradonačelnika Maglaija

Subotički odbor Demokratske stranke žestoko je danas kritikovao gradonačelnika Subotice, Jenea Maglaija.
Subotički odbor Demokratske stranke žestoko je danas kritikovao gradonačelnika Subotice, Jenea Maglaija.

Uzrok ovih kritika je gradonačelnikov sporni šestomesečni izveštaj, predstavljen prošle nedelje.

Maglai je tada naveo da "pojedini koalicioni partneri podužu ručnu" i da zbog toga kasni donošenje odluka. Gradski odbor Demokratske stranke reagovao je na ovaj izveštaj, rekavši da je jedini ozbiljni projekat sadašnjeg gradonačelnika "politički progon" prethodnika, što građanima neće doneti ni nova radna mesta, ni bolji život. DS je ocenio da je borba i nesuglasice oko zapošljavanja u javnom sektoru finale šestomesečne vladavine SVM-SPS-SNS i DSHV, te da su osnove saradnje nove koalicije u gradu propale nakon šest meseci”.

- Impresivni su takođe i rezultati gradonačelnika Maglaija. Pravljenje spiskova za otkaz “žutima” iz Gradske kuće i javnih preduzeća, revizije poslovanja JP sa naručenim rezultatima, uštede na kafi, smanjena kilometraža za putovanja, hvaljenje investitorima koje su doveli gradonačelnici iz DS-a, nedovođenje nijednog novog investitora u grad - naveli su iz DS kao mane Maglaija i dodali da se gradonačelnik pravda nestabilnom političkom situacijom u ovom trenutku.

Demokrate ocenjuju i da se vladajući SVM “drži SPS-a "kao pijan plota”". “Tako misle da su jači od odborničke grupe SNS-a sa kojom su u stalnim sukobima oko funkcija i pozicija”.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.