Kikinda: "Autoprevoz" ukinuo jeftinije karte

Kikindsko javno preduzeće "Autoprevoz" ukinulo je jeftinije karte za prevoz u prigradskom saobraćaju, koje su važile od 6 do 14 časova.
Kikindsko javno preduzeće "Autoprevoz" ukinulo je jeftinije karte za prevoz u prigradskom saobraćaju, koje su važile od 6 do 14 časova.

U tom intervalu karta je koštala 90 dinara, ali je sada vraćena na 120. Kako bi se uštedelo i gorivo, a i sredstva značajno su u letnjim mesecima ukinute i linije ka mesnim zajednicama.

- Ukinut je polazak za Kanjižu u 10 časova u okviru međumesnog saobraćaja. Ne saobraća ni desetak linija ka selima kikindske opštine, što će doneti uštede na gorivu i manjoj kilometraži. Redukovan red vožnje objavljen je na našem sajtu, a građani se mogu raspitati i na biletarnici, dok su u čekaonici postavljena obaveštenja o novom redu vožnje - kaže šef saobraćaja u "Autoprevozu" Isa Panić.

Ka Ruskom Selu i Mokrinu, gde je bio veći broj polazaka ukinuto je više linija, dok je prema mestima sa manjim brojem polazaka ukinuto i manje linija. Redukovano je od jednog do najviše pet polazaka. Situaciju da su autobuske karte skuplje, a polasci proređeni, koriste divlji taksisti da i oni podignu cene.

- Divlji taksisti koji voze između sela i Kikinde prave ogromnu štetu poslovanju "Autoprevoza". Većina ih je stacionirana ispred Autobuske stanice i preuzima putnike. Neću pogrešiti ukoliko kažem da je loša situacija naše firme delom izazvana i sivom ekonomijom – napominje Panić.

  • 21.07.2014 13:12
    Ne bi bilo tih taksija da radite kako treba,ljudi uvek biraju " bolju" varijantu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".