Sombor: FS Vojvodine diskriminiše lokalne sudije

Fudbalske sudije sa teritorije PFS Sombor uputile su pismo javnosti u kome žele da ukažu na brojne nepravde koje prema njima čini Strukovna organizacija sudija FS Vojvodine, na čelu sa Đorđem Žutićem.
Fudbalske sudije sa teritorije PFS Sombor uputile su pismo javnosti u kome žele da ukažu na brojne nepravde koje prema njima čini Strukovna organizacija sudija FS Vojvodine, na čelu sa Đorđem Žutićem.

Sudije sa područja Sombora posebno ističu da, zbog poteza odgovornih u vojvođanskom savezu, po prvi put u 65 godina, ovdašnje strukovno udruženje neće imati predstavnika na terenima saveznog ranga. Kako je rečeno na poslednjem sastanku SOS PFS Sombor, to što godinama u nazad predsednik Žutić ne poštuje odluke i mišljenja područne organizacije dovelo je da su sudije sa teritorije Apatina, Kule, Odžaka i Sombora neprestano na začelju liste i samim tim su, po pravilu, uskraćeni za napredovanje i dalju afirmaciju.

- Potvrda toga je i poslednja rang lista, "skrojena" sa završetkom prethodne sezone VFL Zapad, na kojoj su većina iz "posebnih" područnih organizacija. Do pre samo nekoliko godina imali smo po sezoni šest do sedam sudija u saveznom rangu. Neshvatljivo je da danas, nakon 65 godina postojanja, ovo područje nema ni jednog delioca pravde u najvišim srpskim fudbalskim ligama. Isti je slučaj i sa posmatračima suđenja. Već godinama na listama jednostavno nema mesta makar za jednog našeg instruktora prve kategorije - objavljeno je u pismu sudija PFS Sombor, koje je upućeno i na nekoliko adresa u fudbalskim savezima Vojvodine i Srbije, a od kojih se očekuje konkretan odgovor i hitna reakcija kako bi najzad za područne saveze počeli da važe isti aršini.

Somborske sudije se pitaju i da li je moguće da godinama u nazad predsednik Žutić ne dozvoljava da bude imenovan predstavnik SOS PFS Sombor u strukovnoj organizaciji na nivou FSV, ali i zašto za sve ovo vreme nije odgovorio na makar jedan od brojnih dopisa koji su mu upućeni. Slične diskusije čule su se i na sastanku upriličenom u okviru Memorijala "Miloš Vagić", na kome su ove godine učestvovali sudije strukovnih organizacija iz Bačke Topole, Odžaka, Apatina i Sombora. Sadašnjem rukovodstvu sudijske organizacije Vojvodine, a posebno predsedniku Đorđu Žutiću zamera se jer odluke donosi mimo pravilnika o sudijama. Takođe, treba da odgovora zbog aktiviranja neverifikovanih kadrova, koji su povrh svega nekompetentni za donošenje odluka o kvalitetu nečijeg rada.

Sudije ukazuju i da se ne sme zaboraviti da su zahvaljujući njegovom (ne)radu poremećeni odnosi u pojedinim udruženjima sudija, gde se pojedinci, po volji sadašnjeg rukovodstva, sakrivaju iza časnih sudijskih imena i njihovih uspeha. Ipak, na sastanku predstavnika četiri organizacija sudija Vojvodine bilo je reči i o usavršavanju sudija, što se posebno odnosi na učenje stranih jezika, te kako bi nadležni što pre preduzeli dodatne korake u edukaciji, posebno mlađih delilaca pravde.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina