Stara Pazova: Deset novih kuća za žrtve poplava

Predstavnici fondacije "Pazova za najugroženije" potpisali su Protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta koji predviđa izgradnju deset porodičnih kuća za građene koji su ostali bez domova u majskoj poplavi.
Predstavnici fondacije "Pazova za najugroženije" potpisali su Protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta koji predviđa izgradnju deset porodičnih kuća za građene koji su ostali bez domova u majskoj poplavi.

U saopštenju se navodi da su protokol potpisali predstavnik Fondacije Cviko Krunić i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović a da se početak izgradnje i njihova realizacija očekuje "u najkraćem roku". Fondacija "Pazova za najugroženije" pokloniće kompletan građevinski materijal za izgradnju deset kuća, uključujući i stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i za zanatske radove.

Procenjuje se da je vrednost donacije oko 20 miliona dinara. Sredstva su prikupljena na donatorskom skupu u opštini Stara Pazova na kojem su učestvovali lokalna samouprava, pazovački privrednici, preduzetnici i građani.

- Doživljavamo tragediju koja vas je snašla i trudićemo se da maksimalno učinimo da, kao jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji, pružimo ruku pomoći u ovim teškim vremenima... Naša želja je da se postradali u poplavama što pre usele u nove domove i da što pre u njihovim životima sve bude kao što je bilo pre vremenskih nepogoda - rekao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Fondacija "Pazova za najugroženije" do sada je skupila oko 59 miliona dinara, a predviđa se da će to omogućiti izgradnju 30 novih kuća u nekoliko opština.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina