Odžaci: Ekonomska situacija najveći problem meštana

Zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov i njen saradnik Ivan Varnju boravili su u Odžacima u radnoj poseti, u okviru koje su zabeležili desetak predstavki građana ove opštine.
Zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov i njen saradnik Ivan Varnju boravili su u Odžacima u radnoj poseti, u okviru koje su zabeležili desetak predstavki građana ove opštine.

Prema rečima Todorov, predstavke građana se najčešće odnose na ekonomske teškoće. - Ljudi srednjih godina koji su ostali bez posla ili su ostali samo delimično sposobni za rad, teško dolaze do posla i na taj način postaju socijalni slučajevi. Takvi građani teško izlaze iz začaranog kruga - rekla je ona. Ona je dodala da je saslušala građane koji su imali problema sa ostvarivanjem prava na otpremninu i povezivanje radnog staža.

Ona je rekla da država mora da vodi računa o ljudima koji žive na margini, naročito o onima koji nemaju novca da plaćaju struju, pa se mora uspostaviti neki kompromis. Zamenica pokrajinskog ombudsmana podržala je ideju da u opštini Odžaci bude imenovan ombudsman, jer do sada oni uspešno rade u više opština u Vojvodini. Ona je podsetila da je odluka o imenovanju pokrajinskog ombudsmana doneta 2002. godine a prvi ombudsman je postavljen 2003. godine.

Danica Todorov je rekla je da je uloga zaštitnika građana da kontroliše rad organa uprave, da daje mišljenja i preporuke koje nisu obavezujuće. Svi koji podnesu predstavke dobiju odgovor, bilo da je konkretan ili savetodavan, čak 60 odsto predstavki dobije svoj epilog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.