Zrenjanin: Susedi u buvama zbog komšijskog smeća

Meštani zrenjaninskog naselja u Ulici Pere Dobrinovića već godinama imaju problema sa tročlanom socijalno ugroženom porodicom iz komšiluka, koja ne vodi računa o higijeni i stvara divlje deponije pred njihovim kućnim ulazima.
Meštani zrenjaninskog naselja u Ulici Pere Dobrinovića već godinama imaju problema sa tročlanom socijalno ugroženom porodicom iz komšiluka, koja ne vodi računa o higijeni i stvara divlje deponije pred njihovim kućnim ulazima.

Zabrinuti žitelji bezbroj puta su pokušavali da razgovaraju sa problematičnim komšijama, žalili su se Centru za socijalni rad i komunalnoj policiji, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Da zlo bude veće, u poslednje vreme, usled nehigijenskih uslova u kojima borave, njihovu decu počele su da napadaju buve.

- Ovde je 14 stanova sa blizu tridesetak stanara, među kojima je i nekoliko dece. Svi smo složni u nameri da rešimo problem koji stvara ta socijalno ugrožena porodica, koju čine majka, njena ćerka i osmogodišnja unuka, međutim niko od nadležnih nam ne izlazi u susret. Zato smo pre nekoliko dana poslali dopise Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, Vladi Srbije i Autonomnoj pokrajini Vojvodini - kaže jedan od stanovnika Ulice Pere Dobrinovića Danijel Ćirić.

Ćirić dodaje da problematična familija ispred dvorišta, sa ulične strane, deponuje razni otpad, koji dovlači sa svih krajeva, kao i da malu nuždu obavlja na ulici. Takođe, fekalije pakuju u kese i bacaju ih svuda po zajedničkom dvorištu.

-Komunalna policija očigledno ne može ništa da uradi. Više puta smo razgovarali sa majkom i njenom ćerkom, molili ih da prestanu tako da se ponašaju, čak smo hteli i da organizujemo radnu akciju i odnesemo sve ono što im ne treba. Ali, upozoreni smo da ne smemo da diramo stvari, jer je to njihova privatna imovina - objašnjava Ćirić i dodaje da problem postoji već pet godina, kao i da u trošnoj kući, u koju su useljene majka, ćerka i unuka, nema ni vode ni struje.

Ćirićev komšija Slobodan Marković napominje da su pre nekoliko dana meštani kupovali sredstva da bi prskali buve koje su se pojavile u naselju.

- Pre nekoliko dana buve su izujedale dve devojčice. Fotografisali smo rane na deci da bismo imali dokaze - uverava Marković i kaže da komšije koje su kupile stan pored oronulog objekta, u kojem živi socijalno ugrožena porodica, ne mogu da otvore prozor zbog nesnosnog smrada. U Centru za socijalni rad u Zrenjaninu juče nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, pravdajući se time da im zakonski nije dozvoljeno da otkrivaju bilo kakve podatke o korisnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina