Subotica: Nedostatak rampi za osobe sa invaliditetom

Nedostatak rampi za osobe sa invaliditetom jedan od glavnih problema, rečeno je prilikom obilaska prostorija Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Subotici.
Nedostatak rampi za osobe sa invaliditetom jedan od glavnih problema, rečeno je prilikom obilaska prostorija Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Subotici.

Član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja obišao je prostorije i upoznao sa planom i radom nadevenog društva kao i Društva paraplegičara, Društva za multipleks sklerozu, Društva distrofičara SBO okruga i Društva amputiranih i rođenih sa malformacijama. Na istoj adresi, Trg Lazara Nešića 1, već 15 godina radi zajedno pet udruženja čiji članovi su osobe sa invaliditetom. Ukupno ima 400 članova, a kao glavne probleme naveli su nedostak rampi i kombija.

Član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja nastavio je sa upoznavanjem nevladinih organizacija i udruženja koja se bave socijalnom zaštitom u Subotici. Pomenutih pet udruženja grad je pomogao sa pola miliona dinara za projekte sa kojima su aplicirali na gradskom konkursu. U Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu ističu da su svesni da će se u budućnosti finasirati preko projekta, pa su se obučili za pisanje projekata.

Član gradskog veća je objasnio da će nastaviti da obilazi udruženja koja je grad pomogao finansijski kako bi se uverili kako troše novac, ali i na koji grad može da im još pomogne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".