FOTO: Četiri nova labuda u zrenjaninskom gradskom jezeru

Četiri labuda puštena su u centralno jezero u Zrenjaninu, Jezero 3, u blizini suda suda.
Četiri labuda puštena su u centralno jezero u Zrenjaninu, Jezero 3, u blizini suda suda.

Koordinator u JP "Rezervati prirode" Stevo Čorokalo rekao je da je ova akcija organizovana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Čedomira Janjića.

- Zahvaljujući tome, danas nam su nam na jezero stigla četiri labuda. Obezbeđeno je 35.000 dinara za hranu i čuvanje. Veoma mi je drago da je porodica pataka dobila nove članove jezera i mislim da će građani Zrenjanina i svi koji dođu u naš grad uživati u našem jezeru. Ptice će svakako oplemeniti ovaj deo, kako u ekološkom, tako i turističkom smislu, a pored toga i mi, i naša deca možemo naučiti šta znače ptice, da živimo sa njima i da znamo koliko su one vredne - rekao je Čorokalo.

Kako je objasnio, labudovi su nabavljeni od ljubitelja ptica, Stevana Subotina iz Elemira i ujedno zahvalio svim donatorima i sponzorima koji su učestvovali u ovoj akciji. - Labudovi će na jezeru biti do zime, odnosno dok ne zaledi jezero, a tokom zimskih meseci one će biti vraćene u zimovalište. Nadam se da ćemo sledeće godine ovde imati još više ptica - rekao je Čorokalo.

On je ujedno uputio apel Zrenjanincima da čuvaju ptice i ukazao da je po odštetnom zahtevu Republike Srbije svaka od ovih ptica vredna 200.000 dinara. - Svi znamo da ovde postoje kamere i nadzor, ne sumnjam da ih nećemo čuvati jer će ove ptice postati simpatija našeg grada, ali s druge strane, ne bih voleo da im neko nešto loše uradi i zato se nadam da nećemo imati krivičnih prijava - istakao je Stevo Čorokalo.

Podsećajući da su i pre nekoliko godina u ovo jezero puštani labudovi, Ćorokalo je istakao da postoji ogromna razlika, jer su tadašnji labudovi bili pokupljeni iz prirode jer su, kako je naveo, imali problema. - Ta 2012. godina bila je jako teška godina, ptice su bile iscrpljene ptice koje su se u ovom jezeru oporavile i kasnije, kada tako oporavljene smo vratili u prirodu. Ova četiri labuda imaju svog vlasnika, registrovani su i u tome je velika razlika - pojasnio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina