Žitište: Radnici "Agroživa" prekinuli štrajk glađu

Radnici "Agroživa" prekinuli su danas štrajk glađu, koji su započeli u utorak u zgradi Opštine Žitište.
Radnici "Agroživa" prekinuli su danas štrajk glađu, koji su započeli u utorak u zgradi Opštine Žitište.

To je za RTV potvrdio Jovica Katić, predsednik sindikata Nezavisnost u toj kompaniji. On je rekao da su se na prekid štrajka glađu odlučili nakon apela predsednika opštine Mitra Vučurevića i načelnika Srednjobanatskog okruga Dušana Šijana.

Prema njegovim rečima, štrajkači su dobili obećanje da će u ponedeljak predstavnici nezadovoljnih radnika sa tim funkcionerima ići u Vladu Srbije.

- Mi ćemo se u ponedeljak ponovo okupiti u sali opštini Žitište i nastaviti štrajk koji smo započeli 19. maja, i nećemo odsutajati do ispunjanja naših zahteva - naglasio je Katić.

Radnici "Agroživa" u štrajku su od maja ove godine. Oni traže isplatu zaostalih zarada, izradu socijalnog programa i rešavanje sudbine tog preduzeća.

  • 05.09.2014 22:58
    Ogladneli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".