Apatin: Priliv u budžet manji od planiranog

U prvoj polovini ove godine opštinski budžet Apatina imao je prihod od 375,7 miliona dinara, što je 35,94 odsto godišnjeg plana koji ukupno iznosi 1,07 milijadu dinara.
U prvoj polovini ove godine opštinski budžet Apatina imao je prihod od 375,7 miliona dinara, što je 35,94 odsto godišnjeg plana koji ukupno iznosi 1,07 milijadu dinara.

Kako je rečeno juče na sednici Opštinskog veća, od jula do danas mesečni prihodi su nešto veći, međutim ne očekuje se dostizanje planiranog nivoa.

- Verujemo da će prihod biti oko 900 miliona dinara, a s obzirom na to da nismo prezaduženi ukoliko bude trebalo opština se može i zadužiti - rekao je predsednik opštine Živorad Smiljanić. Veće je utvrdilo predloge niza odluka koje se tiču upravljanja i poveravanja poslova vezanih za skoro otvaranje Apatinskog tržnog centra, koji će poslovati kao DOO, u mešovitoj privatno-javnoj svojini.

Za predstavnika ispred opštine u Skupštinu doo Apatinski tržni centar predložen je Mirko Pavlović, direktor JKP "Naš dom". - Pijaca u Apatinu je u završnoj fazi i to je prva investicija u Srbiji realizovana putem javno privatnog kapitala. Opština nije želela da izgradi pijacu od svojih sredstava a potom da se ona privatizacijom proda za 20 odsto njene vrednosti. Ovako će apatinska opština dobijati 12 odsto prihoda tržnog centra i kroz prostor imaće 13 odsto prostora u vlasništvu, koji će davati u zakup i sve to će biti novi prihod za budžet – naglasio je Smiljanić.

Najavljeno otvaranje pijace biće malo prolongirano, po rečima Smiljanića, jer se uređuje i parking prostor kao i prostor za prodaju sa kamiona. Kako se od 1. januara menja način finansiranja sportskih organizacija, biće formirana komisija koja će bodovati njihov rad i na osnovu toga predlagati učešće opštine u finansiranju, naglašeno je juče na sednici i sugerisano klubovima da se potrude da obezbede sredstva. Za tri meseca, od 13. juna, Komisija za mirno rešavanje sporova sa licima koja traže odštetu usled ujeda pasa, primila je 18 takvih zahteva, osam za decu i deset za odrasle osobe.

Kako je izvestio Nikola Marčeta, ukupno je tražena odšteta u iznosu od 1,45 miliona dinara, a Komisija je u dogovoru sa građanima tu sumu svela na 856.000 dinara.Inače, rečeno je takođe da je najviše zahteva, oko 60 odsto, pristiglo od meštana Romskog naselja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".