Za navodnjavanje i plastenike 50 miliona dinara

Ukupno 105 ugovora na osnovu konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje opreme za navodnjavanje i za plastenike danas su uručeni vojvođanskim poljoprivrednicima.
Ukupno 105 ugovora na osnovu konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje opreme za navodnjavanje i za plastenike danas su uručeni vojvođanskim poljoprivrednicima.

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski rekao je da novih 500 hektara u Vojvodini ide pod sistem za navodnjavanje i 110.000 kvadratnih metara će se staviti u plastenike za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.

"To je politika koju vode Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, da udružujemo sredstva sa poljoprivrednicima onako kako se to radi u Evropskoj uniji. Na taj način, praktično, u 2013. i 2014. godini obezbeđeno je navodnjavanje na 15.000 hektara i oko 50 hektara pod plastenicima", rekao je Bugarski.

On napominje da Pokrajinska vlast želi da stvori sistem poljoprivrede u Vojvodini, koji će, na prvom mestu, da očuva selo i omogući mladima da ostanu na selu.

"To je razlog što smatramo da pojedini ugovori koji se potpisuju sa investitorima - nisu dobri. A nisu dobri samo zato što to državno zemljište koje se daje, treba da bude iskorišćeno kao instrument razvoja za mlade, pre svega da se bave poljoprivredom i da ostanu da žive u svojim sredinama. A mi ćemo, pored toga, da, na primer, renoviramo školu, sagradimo dom zdravlja i da kvalitet života na selu ne bude lošiji nego što je u gradu," izjavio je Branislav Bugarski.

Ovo je deseti put da se potpisuju ugovori za navodnjavanje i treći put za plastenike. Danas je uručen 41 ugovor za plasteničku proizvodnju i 64 ugovora za opremu za navodnjavanje: izgradnju eksploatacionih bunara, nabavku opreme za bunare, opreme za navodnjavanje, sistema "kap po kap", linija za navodnjavanje, izgradnju cevovoda i troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju eksploatacionih bunara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".