Kikinda: Neophodan novi samodoprinos

U seoskim mesnim zajednicama smatraju da je veoma važno da se, po isteku aktuelnog, raspišu novi samodoprinos jer, kako tvrde, bez ovih davanja, teško će biti preduzimani neophodni radovi.
U seoskim mesnim zajednicama smatraju da je veoma važno da se, po isteku aktuelnog, raspišu novi samodoprinos jer, kako tvrde, bez ovih davanja, teško će biti preduzimani neophodni radovi.

Kako je smanjen broj zaposlenih, nade se sada polažu u mogućnost da samodoprinos izdvajaju i poljoprivrednici.

Četvorogodišnji samodoprinos u selima opštine ističe 31. decembra, pa će odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje biti poslat zahtev za raspisivanje novog izjašnjavanja meštana, odlučeno je na sastanku predsednika mesnih zajednica.

Procenat izdvajanja odrediće svaka mesna zajednica. Ukoliko više ne bude novca od samodoprinosa, biće dovedene u pitanje isplate za već započete radove, ali i novi poslovi, kaže Zoran Petrović, predsednik Mesne zajednice Bašaid, u koju se godišnje, od ovih davanja, slivalo oko tri miliona dinara.

- Potrebno je da uložimo u popravke na stadionu, da uredimo zgradu Mesne zajednice i da rekonstruišemo prelaze na kanalima. Samodoprinos se sprovodi 40 godina i mnogo toga je urađeno upravo zahvaljujući tom novcu – kaže Petrović.

Pre novog izjašnjavanja, na adresu svakog meštanina dostaviće se izveštaj o do sada urađenom i navešće se šta se planira. Iako se iz mesnih zajednica stalno konkuršu za sredstva, i Nedeljko Cimša, predsednik Mesne zajednice Banatska Topola, kažu da je samodoprinos neophodan.

- Banatska Topola je najmanje selo i ima najmanje novca od samodoprinosa, samo 65 hiljada mesečno, ali sada bi trebalo da budu uključeni i poljoprivrednici, pa se nadamo da će biti više para. Svaki dinar nam je potreban, za početak, za uređenje trotoara – objašnjava Cimeša.

Odluku o raspisivanju novog samodoprinosa, koji bi, ukoliko se za to izjasni većina meštana, trebalo da počne da se sprovodi 1. januara, doneće odbornici Skupštine opštine, na narednom zasedanju.

  • pfk

    09.11.2014 12:05
    A kako vi Idjosani mislite da imate fudbalski klub?Morate da placate igrace iz Ki i okoline,a to kosta.Samodoprinos mora da prodje inace vam propada klub.
  • Idjos

    09.11.2014 10:34
    Ne Dam Vise!
    Stadioni,fasade mesnih zajednica,kancelarije za mlade ste pojeli u restoranima,Glupe manifestacije i udruzenja kojekakvih zena.... raskalasan zivot knezova,rodbine i njegovih saradnika.Nadam se da NIKO nece potpisati peticije.Zagovaracu koliko god vise ljudi mogu!
  • Burga

    08.11.2014 23:04
    neophodo?
    Neophodne su pare za stadion i uređenje zgrade MZ? Ma ajde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".