Pančevo: Završen 17. džez festival

Fantastičnim koncertima Organ Trija (Džon Aberkrombi, Adam Nusbaum i Geri Versajs) i dua Joakim Kun i Prabu Eduar sinoć je zatvoren 17. Pančevački džez festival.
Fantastičnim koncertima Organ Trija (Džon Aberkrombi, Adam Nusbaum i Geri Versajs) i dua Joakim Kun i Prabu Eduar sinoć je zatvoren 17. Pančevački džez festival.

Poslednje večeri festivala publika je prisustvovala svetskoj premijeri dua nemačkog pijaniste Joakima Kuna i indijskog perkusioniste Prabu Eduara, koji su predstavili nadahnuti spoj autorskih kompozicija i muzike improvizovane na licu mesta, saopštio je organizator festivala.

Prisutni su pozdravili ovaj nesvakidašnji duo ovacijama. Pre njih, publika je imala priliku da prvi put u Srbiji čuje zvezdu festivala, gitaristu Džona Aberkrombija i njegov trio, koji čine poznati bubnjar Adam Nusbaum i cenjeni orguljaš Geri Versejs.

Ovogodišnji festival trajao je nedelju dana, uz kvalitetan i bogat prateći program. Umetnički direktor ovogodišnjeg festivala bio je Vojislav Pantić, a urednik pratećeg programa Nikola Marković.

Ovogodišnji, 17. Pančevački džez festival trajao je od 1. do 8. novembra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina