Bečej: KWS zapošljava 250 radnika

Nemačka kompanija KWS otvorila je u Bečeju centar za doradu semena i kukuruza u koji je uloženo 30 miliona evra.
Nemačka kompanija KWS otvorila je u Bečeju centar za doradu semena i kukuruza u koji je uloženo 30 miliona evra.

To je najveća investicija u toj opštini u poslednjih 30 godina. Najveći pogon za doradu semena kukuruza u Srbiji zaposliće 250 radnika.

Kompleks ove fabrike koja se prostire na 15,5 hektara u industrijskoj zoni Bečeja poseduje najmoderniju opremu i tehnologiju i kapacitet mu je 10.000 tona semena kukuruza.

Direktor KWS Srbija Suad Kumbarić rekao je na svečanosti povodom otvaranja tog centra da ta kompanija u Srbiji posluje 11 godina i beleži uspehe na tržištu i ima dobru saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima i poslovnim partnerima. On je istakao da KWS na tržište Srbije uvodi nove tehnologije, hibride i standarde i već ima prepoznatljiv imidž. Seme proizvedeno u Srbiji kompanija izvozi na tržište Rusije, Ukrajine, zemlje regiona i Evropske unije i ima nameru da postane regionalni lider u toj oblasti.

KWS ima jedan od najvećih selekciionih centara u svetu i pokrenuće selekcioni program i u Srbiji, kako bi poljoprivrednicima ponudio vrhunske hibride za različite namene prilagođene ovom podneblju. Kumbarić je ukazao da je na evropskom tržištu čak 2,6 miliona hektara zasejano upravo hibridima kukuruza ovog proizvođača što je dvostruko više nego pre deset godina.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da je ova investicija važna jer će zaposliti 250 ljudi s obzirom da je nezaposlenost najveći problem u tom gradu. On je rekao da trenutno ima 7,5 hiljada zaposlenih što je 5,5 hiljada manje nego devedesetih, a čak pet hiljada radnika je nezaposleno.

Direktor proizvodnje KWS-a Hagen Dunbostel rekao je da je ova investicija značajna i za region, a da je KWS u Srbiji pronašao najbolje mesto za poslovanje i proizvodnju semena, ne samo zbog dobrog poslovnog okruženja već i kvalitetnih radnika i dobre saradnje sa Vladom i lokalnom samoupravom.

KWS Srbija je zavisno privredno društvo za proizvodnju i distribuciju njihovih hibrida i sorti u Srbiji i za Srbiju, osnovano pre 11 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.