Subotica: Omladinski centar smešten na autobusku stanicu

Odlukom Gradskog veća, Omladinski centar u Subotici smešten je u prostor na glavnoj autobuskoj stanici u tom gradu, iako je ranije bilo najavljeno da će omladinci moći da se usele u Dom vojske u samom centru grada.

Dom vojske je prostor koji je Grad nedavno otkupio od države, ali je predlog da se omladina u njega useli odbačen na sednici, jer su odbornici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Srpske napredne stranke (SNS) glasali protiv. Za ove odbornike sporan je bio finansijski izveštaj Kancelarije za mlade koja će voditi klub, a upućene su i kritike da njegovi radnici nisu dostavili opravdanje za utrošena sredstva.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da je odluka da Centar bude izmešten u drugi, manje adekvatan prostor, "nekorektna i bolesna i da svako može u Gradskoj kući da vidi koliko je Kancelarija potrošila sredstava".

"Ni gradski ombudsman uz izveštaj ne prilaže finansijski izveštaj", objasnio je Maglai i dodao da je, prema njegovom mišljenju, u pitanju politička borba i neka vrsta animoziteta među strankama koje su trenutno na vlasti u ovom gradu.

Problem među nosiocima vladajuće većine u Subotici pojavio se nedavno, kada su pijedini članovi SVM-a osnovali civilnu organizaciju Mađarski pokret (MP), koji je prošle nedelje doneo odluku o izlasku na izbore. SVM je zbog toga na nedavno održanoj sednici Predsedništva stranke u Feketiću izbacio 82 člana koji su istovremeno i članovi MP-a, među njima i gradonačenika Subotice.

Koordinatorka gradske Kancelarije za mlade Dejana Baltes izjavila je da je Kancelarija "kolateralna šteta sukoba koji postoje unutar koalicije" i da su time političari pokazali svoj odnos prema mladima.

Ona je kazala da se finansijski izveštaj Kancelarije nalazi u sekretarijatu Gradske kuće, te da oni kao Kancelarija za mlade ne prave posebni izveštaj, jer funkcionišu u sklopu Gradske uprave.

"Naš budžet je transparentan i nalazi se na sajtu Grada, a na sednici Gradskog veća niko nije zatražio da taj izveštaj bude dopunjen. Mi bismo na takve zahteve reagovali bez problema", rekla je Baltesova i dodala da ovakva odluka samo pokazuje da političari u Subotici ne uvažavaju potrebe i aktivnosti mladih.

Autor: Beta

Foto: Subotica.info

  • zivan

    09.03.2016 07:20
    Nazzalost, Subotica, divna secesijska vaross, sve ubrzanije postaje selendra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti