Stogodišnjakinja oborila rekord u trčanju na 100 metara

Stogodišnja Ajda Kiling je na atletskom mitingu u Zapadnoj Filadelfiji postavila rekord u trčanju na 100 metara u kategoriji za žene starije od 80 godina.

Ona je stazu istrčala za "rekordnih" jedan minut i 17 sekundi. Kiling je svoj rekord postavila na 122. Pen Rilejsu, najstarijem američkom atletskom mitingu.

Ona od 2011. godine držži rekord u trčanju na 60 metara za žžene stare od 95 do 99 godina.

Kiling je počela da se bavi atletikom u 67. godini nakon porodične tragedije u kojoj su joj ubijena dvojica sinova, rekla je njena ćerka Šeli.

Šeli je ispričala da su to bila mračna vremena i da je njena majka bila jako uznemirena. Šeli joj je jednog dana rekla da je vodi na trčanje. "Tada smo trčale stazom dugom 3,1 kilometar. To je bio početak njene trkačke karijere, to je veliki lek za nju", rekla je ona.

Upitana ššta je tajna njene dugovečnosti, Kiling je rekla da je to "ljubav prema sebi" i poručila da treba da volite sebe, jedete zdravu hranu i vežžbate svakog dana barem 10 ili 15 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti