Palestinci otvorili muzej bez eksponata

Palestinski lideri su na Zapadnoj obali otvorili muzej posvećen kulturi Palestinaca iako nedostaje ono što se nalazi u takvim mestima - eksponati.

Muzej je građen više od dve decenije i za to je potrošeno 24 miliona dolara, a inauguracija je proslavljena bez ijednog umetničkog dela.

Nalazi se kraj Ramale i ima amifitetar, baštu i istraživačke centre, ali uprava nije mogla da se sporazume o prvoj izložbi u tom zdanju pa su zidovi ostali potpuno goli. Predsedavajući muzeja Omar Katan je ocenio da je završetak izgradnje zdanja važan simbol za Palestince, najavivši da će eksponati stići u junu.

Prvobitno je bilo planirano da tema prve izložbe bude iskustvo palestinskih izbeglica, ali se od toga odustalo zbog nesporazuma između uprave muzeja i bivšeg direktora, navodi BBC, čiji dopisnik komentariše da Palestinci sebe smatraju narodom bez domovine, a sada imaju muzej bez eksponata. Predsedavajući muzeja kaže da ne smatra sramotnim to neubičajeno otvaranje.

Kada bude eksponata palestinski muzej će beležiti priču palestinskog naroda i njihovog raseljavanja zbog stvaranja države Izrael 1948. godine. Takođe će biti mesto za izlaganje kolekcija privatnih porodičnih fotografija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti