FOTO: Dečak uništio Lego skulpturu vrednu 15.000 dolara

Četvorogodišnji dečak iz Kine uništio je Lego skulpturu vrednu 15.000 dolara.

Incident se dogodio na izložbi u Ningbozu i to u prvom satu otvaranja izložbe.

Statua je prikazivala lik iz Diznijevog filma "Zootopia" lisicu po imenu Nik, a za njenu izradu su bila potrebna tri dana i više od 15.000 dolara.

Umetnik koji se identifikuje kao "Mr Zhao" fotografije svog rada pre i posle je objavio na svom Facebooku, a jedna od fotografija pokazuje skulpturu u delovima.

Zhao je prihvatio izvinjenje dečakovih roditelja i rekao je kako mališan nije imao nameru da uništi skulpturu, pa nije tražio kompenzaciju.

Sličan incident se dogodio u maju u muzeju staklenih figura, kada je dvoje dece uništilo krila zakačena za anđela od stakla. Umetnik, koji je skulpturi dao ime "Anđeo čeka", odlučio je da ostavi uništena krila i preimenuje skulpturu u "Polomljeni".

Na društvenim mrežama razvile su se rasprave o neodgovornim roditeljima koji ne obraćaju pažnju na to šta rade i kako se ponašaju njihova deca.

  • ex chapman

    03.06.2016 10:32
    Legoland
    sećate se Legolanda na SPENSu? davno beše. bio sam tad još sasma mali pa sam i ja "uništio" jedan od eksponata a nisam bio jedini! ne znam da li su novine pisale o tome! :)
  • paff

    03.06.2016 03:08
    Šta zna dete
    Dete treba i mora da bude vaspitano ili da bude u procesu vaspitavanja batine kazne ukori iz raja izasli
    A skupltura jeste bitna covek je dao 3 dana svog zivota da napravi nesto da bi neko razmazeno deriste to sjebalo jer njegovi roditelji nisu ulozili dovoljno vremena od svojih zivota da ga DRESIRAJU ja da sam bio na mesto umetnika ODRAO bi ih trazio bi da mi plate sveku sekundu mog vremena ulozenu u to jer umesto da je 3 dana iso provodio se ili radio i zaradio pare on je napravio nesto prelepo i da mu se u to posere neko razmazeno derle ja bi prvo isamarao njegove roditelje i trazio pare
  • Minusašica

    02.06.2016 21:50
    Incidenti su se desili na izložbi i u muzeju. Uništena je tuđa imovina, tuđih ruku delo.
    Dakle, ako imate razmaženo derište ostavite ga kući sa dadiljom ili ga odvedite u park (mada će i tamo možda da lomi). Nemojte ga vucarati po izložbama.
    Treba dete vaspitati i radi njegove lične bezbednosti jer ako ne zna šta sme a šta ne sme da dira sutra će možda štafcigerom čačkati utičnicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.