Potraga za serijskim ubicom iz sedamdesetih

Američke vlasti su danas obnovile potragu za serijskim ubicom koji je, kako se veruje, ubio najmanje 12 osoba, izvršio 45 silovanja i izveo više os 125 pljački širom Kalifornije 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.
Zvaničnici Federalnog istražnog biroa i Kalifornije su ponudili nagradu od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičenog.
 
Agencija AP navodi da je osumnjičeni poslednjih decenija bio poznat po bar četiri različita nadimka.
 
Povezan je zahvaljujući uzorcima DNK sa mesta zločina sa više od 175 krivičnih dela, počinjenih između 1976. i 1986. godine.
 
- Iako su prošle četiri decenije od kada je ovaj serijski silovatelj i ubica terorisao stanvonike Kalifornije od Sakramenta do Orendž kauntija, FBI i lokalne snage reda pokrenule su kampanju, uz značajnu novčanu nargadu, s nadom da će osumnjičeni konačni biti izveden pred lice pravde. Od 1978. do 1986 ovaj nasilnik poznat kao "Silovatelj iz istočnog kraja", a potom i kao "Originalni noćni lovac" i "Golden gejt ubica", počinio je 12 ubistava, 45 silovanja i više od 125 pljački i više delova Kalifornije. Njegove žrtve imale su između 13 i 41 godine, a bile su žene koje su živele same, žene sa decom i muževi i žene - saopštio je FBI na svom sajtu.
 
- Iako je prošlo mnogo vremena, mi ne odustajemo. Ta osoba je uništila veliki broj života i mora biti uhvaćena - rekao je narednik Pol Beli iz šerifove kancelarije okruga Sakramento.
 
FBI je na svom sajtu objavio crtež osumnjičenog, koji je načinjen na osnovu iskaza četiri svedoka.

Teme

FBI
  • Preambula

    16.06.2016 10:16
    Da suze potragu- Ili je pop ili politicar
  • Brus Vilis

    16.06.2016 01:54
    Ozbiljna potraga. Ozbiljna nagrada. Celih 50 tisuća. S tim parama ne možeš kupiti ni prvih 100 brojeva Mikijevog zabavnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti