Ubijen u pucnjavi zbog pečurke koja poboljšava seks

Jedan čovek je ubijen, a troje je ranjeno u sukobu oko pečurke nazvane "Himalajska vijagra", zbog njenih navodnih svojstava afrodizijaka.
Incident se dogodio kada je desetak pljačkaša otvorilo vatru na meštane. Za sada nijedan lekarski tim nije uspeo da stigne do udaljenog sela, a jedan helikopter sa medicinskim osobljem je morao da se vrati u bazu zbog lošeg vremena.
 
Naime, svake godine na Tibetu i u Nepalu hiljade meštana beru pečurku kordiceps sinensis, koja se lokalno naziva jarčagumba, a parazit je koji raste na telu gusenice. 
 
U Kini, gde se koristi u biljnoj medicini, ova pečurka se prodaje veoma skupo, a nalazi se samo u određenim godišnjim dobima i raste na visini iznad 3.500 metara. 
 
Iako istraživanja o svojstvima ove pečurke ne postoje, kineski travari veruju da ona poboljšava seksualne sposobnosti. Zbog toga je već nekoliko puta izbijalo nasilje zbog dragocene pečurke, a 2009. godine je u sukobima ubijeno devet ljudi u svađi oko prava na žetvu.
  • Zivan

    18.06.2016 08:21
    Seks i novac su dva najccesca motiva za ubistvo, ovde su na neki nacin objedinjena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti