Beogradska autobuska stanica postavila video-nadzor u WC-u

Kada kročite u toalete na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS), budite sigurni da vas neko posmatra.

Video-nadzor je postavljen u samom WC-u, piše Blic

- Pored visoke cene usluge toaleta od 50 dinara, imao sam priliku i da vidim da je prostorija u kojoj bi trebalo da se olakšamo pokrivena kamerama. Na ulazu u toalet nigde nema obaveštenja da su prostorije pod video-nadzorom... Slika je iz muškog toaleta, a verovatno se snima i u ženskom... Na pitanje čemu kamere, umesto odgovara dobio sam pogled kao da sam pobio pola grada - požalio se jedan građanin koji je poslao i fotografiju ove naprave, baš iznad pisoara.

To je, objasnio je on, na dolaznim peronima, gde autobusi pristižu u Beograd. Reporteri Blica odlučili su da provere i ostale toalete: na stanici za domaće i međunarodne polaske.  

Na ovoj prvoj mala kamera diskretno je postavljena da snima ulazak u toalet, a u kadru verovatno možete da se nađete ako, recimo, perete ruke. Međutim, mnogo vidljivija je ona u toaletu za međunarodne polaske. Postavljena je iznad pisoara, ali usmerena prema lavaboima. Šokantno, ali ipak nešto bolje nego u toaletu na izlaznoj stanici, gde kamera snima skoro direktno ljude koji vrše malu nuždu. Reporteri su pre ulaska u toalet zapazili i natpis da je prostorija pod video-nadzorom.

Na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu, nisu želeli da komentarišu, a kamoli da objašnjavaju zbog čega snimaju ljude u toaletu. Pretpostavka je da se razlozi tiču bezbednosti, ali pitanje je da li potencijalni problemi koji mogu da se jave zavređuju toliku povredu privatnosti.

  • Korisnik

    08.10.2016 02:31
    Živeli novi vozovi, smrt autobusima. Za 388 dinara put do Beograda, besplatan toalet (uredniji od većine javnih toaleta u Srbiji, a uglavnom ima i sapuna), klima i dovoljno mesta za noge.
  • Andrea

    08.10.2016 01:42
    Za 50 dinara dobijete luksuzne usluge tog WC-a: čučavac, vrata koja se ne mogu zatvoriti, vodu koja se, nakon povlačenja, prelije preko celog poda i đonova vaših cipela, oštar miris amonijaka i eventualno talet papir, ukoliko radi tetkica koja je voljna da vam ga otcepi pri ulazu.
  • Dino

    07.10.2016 19:59
    Zašto plačanje
    Zašto se plaća usluga wc-a ako je se plaća peronska karta i ako ska firma koja prevozi putnike plaća pristanišnu taksu u kojoj je uračunata i upotreba wc-a. To je dupli lopovluk.. Imao sam potrebu da odem u wc ali nisam imao sitno i vratarka me nije pustila i skoro mi je pozlilo.
    Ušao sam u bus i vozać je stao na prvoj ben. pumpi i tamo je upotreba bila besplatna.Pisao sam direktoru BAS i ništa.Akcija za besplatne usluge wc-a na BAS i svuda u Srbiji.( Već plaćene).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.