Kardinali besni zbog otvaranja Mekdonaldsa u Vatikanu

Kardinale u Vatikanu razbesnela je vest o otvaranju Mekdonaldsovog restorana kod trga Svetog Petra iznad kardinalske rezidencije.

"Ovo je, u najmanju ruku, kotroverzna, perverzna odluka . Otvaranje Mekdonaldsa na trgu sa desne strane vatikanske bazilike ni na jedan način ne poštuje tradiciju arhitekture trga Svetog Petra", rekao je kardinal Elio Sgreča.

On ne živi u spornoj zgradi, ali je govorio u ime sedam kardinala koji žive u toj oblasti, koja se prostire na 538 kvadratnih metara koju je ASPA, (administracija nasleđa apostolske stolice) koja raspolaže sa vatikanskim nekretninama, namenila izdavanju.

Jedan od ljutih kardinala je čak pisao papi Franji tražeći njegovu intervenciju protiv ove odluke koja bi Vatikanu donosila 30.000 evra mesečno, ali i buku i mirise burgera. "Tokom poslednjih nekoliko godina, identitet ovog područja je izgubljen", rekao je Moreno Prosperi, šef Komiteta za zaštitu istorijskog okruga oko Vatikana zbog, kako je reako, povećanog broja suvenirnica i ulične prodaje".

Kardinal Domeniko Kalkanjo, šef Aspe, rekao je da neće odsustati od dogovorenog ortvaranja restorana jer je dogovor povoljan i ne vidi u tome ništa loše.

  • Sanja

    15.10.2016 15:56
    To zlo nema šta da traži tamo http://youtu.be/C66su5tsRko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.